Pärnun Pitsipäivät

Pitsipäiviä vietettiin Pärnussa heinäkuun puolivälissä 15. kerran, tällä kertaa myös päivien sielun, keväällä menehtyneen Eeva Taltsin muistoksi.

Meille espoolaisille kutsu koota oma näyttelypöytä ja pitää virolaisille työpajaa, tuli myöhään keväällä. Saimme kuitenkin kootuksi seitsemän hengen ryhmän, joka lähti innokkaana laittamaan esille nypläyksiämme ja opastamaan suomalaisten pitsien saloja.

Pitsipäivät järjestettiin Pärnun keskustassa koulurakennuksessa, jossa Eeva Talts on toiminut opettajana. Näyttelypöytiä oli meidän suomalaisten lisäksi Latviasta sekä tietysti Viron Pärnusta, Raplasta, Tartosta ja Tallinnasta. Näytteillä oli myös lasten nypläyksiä sekä erilaisia nypläyksillä koristeltuja kilpailutyynyjä, joista meidän ryhmämme sai valita voittajan. Eeva Taltsin muistopöydällä palavan kynttilän ympärillä oli esillä hänen nypläyksiään.

Mestariluokaksi nimetyssä työpajassa neljä opettajaamme Kepa Järveläinen, Stina Normen-Böök, Annette Suvanto ja Pirjo Vänni opettivat sekä lauantaina että sunnuntaina neljässä ryhmässä perinteisiä raumalaisia, heinämaalaisia ja Eeva-Liisa Kortelahden malleja sekä Rauman tyllipitsejä. Oppilaat olivat innokkaita ja ahkeria.

Iltaohjelmana nyplääjät siirtyivät viereiseen Lydia Koidula -puistoon nypläyksiensä kanssa. Puistossa oli lisäksi musiikkia ja pärnulaisten muotinäytös, puvuissa tietysti pitsisomistuksia.

Teimme mukavan matkan ja saimme uusia nypläysystäviä, joiden kanssa voimme jatkaa yhteyksien ylläpitämistä.

Sisko Vanne

Eeva Taltsin muistopöytä

Eeva Taltsin muistopöytä

Lasten nypläyksiä

Lasten nypläyksiä

Meidän yhdistyksemme osastoa

Meidän yhdistyksemme osastoa

Pärnulaisten näyttelypöytä

Pärnulaisten näyttelypöytä

Voittajaksi valittu tyyny

Voittajaksi valittu tyyny

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *