Venäläisen nauhapitsin kurssi 2

Tammi-helmikuun vaihteessa aloittamamme venäläisen nauhapitsin kurssi sai jatkoa viikonloppuna 10.-11.10.2015 Espoon Karakalliossa.

Kurssilaisia työn touhussa.

Kurssilaisia työn touhussa.

Tällä kerralla meitä oli koossa 10 henkeä, suurin osa jatkokurssilaisia, mutta mukana oli myös muutamia uusia, jotka halusivat oppia venäläisen nauhapitsin salat. Opettajana toimi nytkin yhdistyksemme jäsen Pirjo Vänni.

Nauhaa 9 parilla ja tiukka käännös.

Nauhaa 9 parilla ja tiukka käännös.

Aloittelijat nypläsivät kukan, jatkokurssilaiset tähden. Vaikka ei siinä paljon eroa ollut. Tiukat ja loivat käännökset olivat autuaasti rapisseet mielestä kesän aikana, samoin laanalankojen pujotteleminen, vaikka miten olisi peruskurssin käynyt. Sormenpäätkin saivat kyytiä, kun paksuja kukkapitsineuloja paineli mallipahvin läpi. Ja entä se kesäläksyksi saatu mantelien nyplääminen, taitoa kun tarvittiin tähden keskiössä.

Tähti etenee! Täytekuviona palmikoita.

Tähti etenee! Täytekuviona palmikoita.

Valmistumassa venäläinen hämähäkki.

Valmistumassa venäläinen hämähäkki.

Pirjolla oli näytillä hienoja valmiita liinoja, itse nyplättyjä tai Venäjältä ostettuja. Myös mielenkiintoisia mallikirjoja ja lehtiä oli vaikka kuinka monta, pääasiassa Vologdan pitsiä esitteleviä. Jos innostuksen kärpänen iski, olisi tekijälle tarjolla vaikka millaisista hienoista liinoista aina upeisiin asusteisiin saakka. Yhdeksällä nypyläparilla saa ihmeitä aikaan.

Keskiosan mantelit tekeillä.

Keskiosan mantelit tekeillä. Melkein valmista…

Teksti: Marja-Kaarina Söderqvist

Kuvat: Pirjo Vänni

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *