Maire Lindgren

Pitsinnypläystä Isossa Omenassa vuonna 2013

Pitsinnypläystä Isossa Omenassa vuonna 2013

Mairen oma pitsitarina: naimisissa, 2 poikaa, viisi lastenlasta ja yksi lapsenlapsen lapsi.

Kävin kesällä 1995 Raumalla ja katselin Pits – Priiassa kun eräs henkilö nypläsi ja ajattelin, että oppiikohan tuota koskaan? Syksyllä 1995 menin Espoon Matinkylän Työväenopiston nypläyskurssille ja liityin samalla Espoon Pitsinnypläys ry:n.  Olen aina tehnyt käsitöitä, mutta en koskaan nyplännyt. Siitä se sitten lähti alkuun. TAISIN OPPIA!! Olen myös ollut muutamalla pitsikurssilla; kerran Vadstenassa, kaksi kertaa Eurajoella.  Opetin myös parina kolmena vuotena Espoon Työväenopiston Olarin ja Leppävaaran ryhmissä.

Espoon Pitsinnypläyksen hallituksessa olin v. 1997 – 2004 ja koko ajan olin sihteerinä. Espoon Pitsinnyplääjien kanssa olen ollut monella retkellä mukana mm. Vadstenassa, vanhassa ja uudessa Valamossa, Pärnussa, Ruotsin Avestassa ja Skansenilla sekä aika monella paikkakunnalla Suomessa. Nyplännyt olen myös Vantaalla Pyhän Laurin kirkon kupeessa, keskiaikaisilla karnevaaleilla, Helsingin makasiineilla, Isossa Omenassa, ym.

Tampereen käsityömessuilla Espoon Pitsinnypläys on ollut vuodet 1997 – 2014 yhteensä 18 kertaa. Olen ollut mukana kaikki kerrat, paitsi v. 2007 mieheni sairauden vuoksi. Espoon Pitsinyplääjien kaikkien juhlanäyttelyjen toiminnassa olen ollut mukana.

Nyt minut valittiin v. 2015 uudelleen Espoon Pitsinnypläys ry:n hallitukseen ja sain hoitaakseni jälleen sihteerin tehtävät.